A szeptember közeledtével munkáltatóként és munkavállalóként egyaránt érdemes figyelni arra, hogy a nyáron feltöltött energiakészletünket sokáig meg tudjuk tartani, illetve pozitív energiával közelítsünk a következő időszakhoz. 
Ha szeretnél érdekes információkat a nagyvilágból, és tippeket az őszi induláshoz, akkor olvasd el a levelünket!

Ebben az időszakban könnyen előfordulhat, hogy a figyelmünk a negatív gondolatokra irányul, a szabadság utáni depresszió ugyanis egy gyakori jelenség, sőt felmérések szerint sokan ilyenkor váltanak munkát is. Adunk néhány ötletet, hogy munkáltatóként és munkavállalóként hogyan kezdjük friss energiával, és motiválóan az őszt!

Hagyjunk időt az átállásra!  

Ha tehetjük, a hónap elején adjunk magunknak, és a beosztottaknak pár hetet, ami még lazább, mielőtt nagyobb erővel munkához fogunk, legyen ez egy átmeneti időszak!

Ébresszük fel a belső motivációt!  

Fogalmazzunk meg egy küldetést, azaz mit szeretnénk elérni a munkánkban? Tűzzünk ki új célokat rövid – és hosszú távra egyaránt. Külföldön például egy bevett gyakorlat, hogy az évet egy irodán kívüli meetinggel indítják, ahol kellemesebb körülmények között beszélik meg a közös célokat. Próbáljátok ki a saját csapatotokkal!

Tanuljunk új dolgokat, tervezzünk!  

Sok cégnél ebben az időszakban indulnak el a tréningek és energizáló workshopok, ezekkel is biztosítva a lendületet a dolgozók számára. Jelezzük a főnökünknek, ha van számunkra érdekes fejlődési lehetőség, és a másik oldalon pedig mérjük fel, hogy kinek mire van igénye!

Használjuk ki szabadságot!

Egy kis érdekesség a nagyvilágból, hogy az amerikai Moz cég az alapszabadságon kívül még szabadság-pénzt is ad a dolgozóinak, akik ezt költhetik többek között benzinre, repülőjegyre, szállodára, belépőkre. Egy szintén amerikai cég az Autodesk informatikai vállalat pedig minden negyedik évben hat hét fizetett sabbaticalt ad a munkavállalóinak. Ezt követően a dolgozók frissen, kreatívan térnek vissza a munkába. 

Ez természetesen nem csak az előző esetekben kivitelezhető, hiszen amíg a fentiek nem elérhetők számunkra, addig is figyelhetünk arra, hogy Hogyan pihenjünk jól?, ahogyan a nyári cikkünkben írtuk.

Ha tetszett a hírlevelünk, akkor ne felejts el feliratkozni, mert a következő hónapban már teljesítményre ösztönző vezetői szemlélettel jövünk újra!

Felgyorsult változás, növekvő teljesítmény