Szeretnél ismerni, egy komplex stratégiai módszert, ami a teljes szervezetet figyelembe veszi?

Korábban bemutattuk a Hoshin Kanri stratégiai tervező módszert. Ez alkalommal a Balanced Scorecard Model-ről  (BSC) lesz szó.

  Jelentése

Kiegyensúlyozott célrendszeren és teljesítménymutatókon alapuló stratégiai vállalatirányítási és teljesítménymérési módszer, mely a szervezet teljesítményét négy szempontból közelíti meg és rendezi összefüggő, logikai rendszerré.

A módszer jelentősége

A BSC-modell alaptétele, hogy az egyes üzleti területek eredményessége hatással van a többi terület teljesítményére is. A BSC-rendszer a vállalati menedzsment eszköze, melynek segítségével érthetően, egyértelműen meg lehet fogalmazni a szervezet jövőképét és stratégiáját; illetve le lehet fordítani kézzelfogható és mérhető célokká. 

Előnye

A módszer javítja az alkalmazottak elkötelezettségét is, mert az egyéni célokhoz mutatószámok rendelhetők, mely kapcsolódhatnak a javadalmazási rendszerhez. Az egyik legnagyobb előnye, hogy lehetővé teszi a folyamatos kontrollingot, előre tervezést, valamint a prioritások felállítását.

Keresed a tökéletes stratégiai megoldást céged számára? Vagy szükséged van segítségre a stratégia kidolgozásában és lebontásában? Mi támogatunk a számotokra legmegfelelőbb módszerek kiválasztásában és alkalmazásában! Keress minket bizalommal!

info@borealisconsulting.hu

Ezek is érdekelhetnek:

Felgyorsult változás, növekvő teljesítmény