Két napos stratégia workshop-ot tartottunk augusztus 29-30.-án. Mondhatjuk, hogy ez már hagyomány a Borealis (szó szerinti), háza táján, mert idén ez már a második év, hogy a nyár végén megállunk egy időre, hogy úgymond hadrendbe állítsuk magunkat és működésünket, felvértezzük magunkat az előttünk álló időszakra, egymást támogatva energiát és motivációt gyűjtsünk.

BCG Stratégia WS augusztus 29-30.

Ügyvezetőnk, Katona Melinda szavaival élve, ilyenkor a nyári lelassulás után jó, ha újra ránézünk egy kicsit a belső működésünkre, a stratégiánkra.

Fontos összefoglalnunk, hogy/hol állunk most, megnézzük az első félév eredményeit, összefoglaljuk tanulságait, másrészt pedig közösen meghatározzuk azokat az akciókat, fejlődési utakat, amelyekre az előttünk álló időszakban összpontosítani szeretnénk.

Jim Collinstól tanulva, zoom out- zoom in.

2 nap tapasztalata

Két igen csak feszített ütemezésű, mégis inspiráló és jó hangulatú 2 napot töltöttünk együtt. Új csapattagokat üdvözölhettünk köreinkben, akik Borealis Digitalis név alatt már meg is kezdték izgalmas munkájukat.

Nem nehéz kitalálni, új munkatársaink a Borealis digitális megoldásain, termékein dolgoznak, melyekről még sokat fogtok hallani. Nagy örömünkre rengeteg friss nézőpontot, és tudást hoztak, hoznak be működésünkbe, izgalmas ötletek és együttműködési lehetőségek rajzolódtak ki a két nap alatt.

Miért fontos a bizalom?

Workshop-unkon kiemelt szerepet szántunk a bizalom fogalmának, mely a Borealis működési filozófiájának alappillére is egyben. Bizalomra épülő, bizalmi üzletág a mienk, ez nem is kérdés. Bizalmat adunk és bizalmat kapunk. A bizalom, a hitelesség olyan, mint egy fa.

Alulról táplálkozik, onnan gyűjti az erőt, a táplálékot, hogy aztán fent a magasban képességei legjavát nyújtva megmutassa nekünk, milyen széppé és egészségessé növekedett. Tiszta levegőt, árnyékot ad nekünk, termésével etet minket. Így van ez a bizalommal is.

A tisztességtől indul, mely meghatározza a tiszta célt, majd jó szándékkal átitatva, a képességek legjavának felhasználásával hozza meg a várt eredményt. Mi úgy döntöttünk, hogy gondozni fogjuk a saját fánkat, hogy nagy és terebélyes lombkoronája alatt minél többen elférjünk, gyümölcsén minél többen osztozhassunk.

A bizalom és a hitelesség olyan, mint egy fa - Jim Collins Zoom in Zoom out

A jól végzett munka jutalma pedig a második nap végén az a sok fogásos ínyenc vacsora volt, amelyet – mondhatnám, hogy természetesen, mert mi ezt így szoktuk,- együtt főztünk sütöttünk, miközben remek hangulatban iszogattunk, beszélgettünk.

Nézzétek meg facebook oldalunkon az összefoglaló képeket, lefogadom, hogy ilyen pizzát ti is szívesen ennétek. Az ereszd el a hajam buli a tervekkel ellentétben most valahogy elmaradt, jobban esett a beszélgetés egy terített asztalnál. Szerencsére lesz még alkalom.

Felgyorsult változás, növekvő teljesítmény