A Ti szervezetekben is a június-július a teljesítményértékelés ideje? A visszajelzések mennyisége és jelentősége ebben az időszakban megnő, mi pedig támogatunk titeket abban, hogy ez fejlesztő módon történjen. Megmutatjuk, hogyan kapcsolódik a teljesítménymenedzsment a visszajelzésekhez, és 5 lépést is adunk, ami segít felkészülni a fejlesztő visszajelzés adására.

A teljesítménymenedzsment az a folyamat, amelynek során egy szervezet vezetői meghatározzák, hogy az egyes szereplőknek mit kell tenni ahhoz, hogy a vállalat stratégiai céljai megvalósuljanak. Ebből kifolyólag mind a szervezeti, mind pedig az egyéni teljesítményeket is igyekszik növelni, egy olyan komplex rendszert alkotva, amely a teljesítményértékelést összekapcsolja a motivációs rendszerrel, a kompetenciafejlesztéssel. Ha szeretnétek a témában még több információt, akkor egy korábbi cikkünkben olvashatjátok kutatásunkat, hogyan állnak a szervezetek a visszajelzéssel.

A motiváció és a fejlődés egyik alappillére a fejlesztő visszajelzések adása. A munkahelyi környezetben a visszajelzés az a folyamat, amiben konstruktív információkat, javaslatokat adnak a kolléga hatékonyságának növelésére, a szakmai és személyes fejlődésére, ezzel is biztosítva a szervezettel szembeni elkötelezettségét, motiváltságát.

Visszajelzés adása előtt érdemes átgondolni az alábbi 5 pontot:
  1. Mit szeretnénk elérni vele, hogyan lesz hasznos mások számára?
  2. Ez a mi visszajelzésünk, vagy másé?
  3. Objektív kulcsüzenetek megfogalmazása, amiket át szeretnénk adni.
  4.  Mikor és hol? – A megfelelő idő és hely kiválasztása
  5. A visszajelzés megtörténte után gondoljuk át, hogy hogyan ment, mit csináltunk jól, és mi az, amit legközelebb máshogy csinálnánk?

Ne felejtsük el, hogy a teljesítményértékelő beszélgetés teret kell, hogy adjon arra is, hogy a kolléga adjon visszajelzést a vezető számára. Adjunk erre is lehetőséget, legyünk mi is nyitottak a fogadására!

Ahogy a nyár kezdetét vette mi is a következő hónapban a töltődés témával jelentkezünk majd, várunk szeretettel!

Jó olvasást és gyakorlást kívánunk!

Felgyorsult változás, növekvő teljesítmény