Sok helyről hallhatjuk mostanában, hogy a járványhelyzet okozta változások közül az egyik leginkább tetten érhető a bizalom csökkenése a szervezetekben. Az egymástól való elszigetelődés, a hirtelen jött tanácstalanság, a bizonytalanság mind közvetlen okozói lehetnek egy bizalom hiányos állapot kialakulásának. De vajon felismerjük azt, ha cégünknél, vagy csapatunkon belül ezzel a problémával állunk szemben? Vagy csak valahogy nehezebben mennek előre a dolgok? Hirtelen megkérdőjelezünk eddig evidenciának hitt helyzeteket, állapotokat? Veszélybe kerültek értékeink és az értékalapú működés?  Elveszett az eddig biztosnak hitt stabilitás? Megijedünk a hibázás lehetőségétől is ezért inkább nem merünk lépni, új megoldásokat kipróbálni?

Ha cégtulajdonosként, vezetőként, vagy HR-esként, a fenti kérdésekre több az igen válaszunk, mint a nem, akkor nagy valószínűséggel gond lehet a szervezeti bizalommal.

Miért fontos ez és mit mutat meg?

A bizalom a szervezeten belül annak a stabilitásnak az alapja, amely lehetővé teszi számunkra, hogy sikerrel lépjünk túl a válságos időszakokon. A mérlegnek az az oldala, amely, ha pozitív előjelű, akkor szinte biztosak lehetünk abban, hogy van elég muníciónk ahhoz, hogy a másik, dinamikus, üzleti oldalon is sikerrel teljesítsünk és a mérleg egyensúlyban legyen.

Mi itt a Borealisnál már a COVID előtt felismertük ennek jelentőségét és 2019-ben kifejlesztettük a TrustBuilder nevű szervezeti bizalmi fokmérő eszközünket, melynek segítségével a bizalom mérhető, erősíthető, vagy helyreállítható.

Most pedig reagálva a jelenlegi helyzetre, létrehoztunk egy speciális, felmérő kérdőívet TrustBuilder – bizalmi kérdések a COVID idején néven, célul pedig egy országos szervezeti bizalmi látlelet elkészítését tűztük ki.

Amennyiben téged is érdekel, hogy hogy állunk jelenleg a bizalommal hazai szinten, akkor szánj rá néhány percet és töltsd ki kérdőívünket.

Kitöltöm a kérdőívet

Ha pedig szeretnéd megtudni, hogy a járványhelyzet milyen hatást váltott ki saját szervezetedben, vagy csapatod működésében, vegyetek részt együtt a felmérésben. Ez esetben kérésedre elküldjük a számotokra elkészített kérdőívet, így megtudhatjátok, hogy hol helyezkedtek el most a bizalmi fokmérőn. Ehhez csupán arra van szükség, hogy legalább 5-en válaszoljatok a kérdésekre. A felmérés teljesen anonim.

Kérem a cégre szabott kérdőívet

Bizalom témában készült írásaink:

Felgyorsult változás, növekvő teljesítmény