A koronavírus világjárvány az élet minden területén új kihívások elé állította az embereket. A szervezetek is új működési struktúrákkal próbálják óvni a munkavállalóikat a várható második hullámtól.

Home office vs. elköteleződés

Egy, a Harvard Business Review oldalán megjelent cikk szintén azt boncolgatja, hogyan és milyen módon kell a szervezeti vezetőknek fellépniük a koronavírussal szemben. Sok cég áttért a home office működésre. Ez azonban nem megoldható mindenhol. Ráadásul a munkavállalóknak, emberi mivoltukból adódóan szükségük van a társas kapcsolatok ápolására, építésére. Ez elkerülhetetlen, ha fenn szeretnék tartani az elköteleződést a szervezet, egymás és a munka iránt. A szervezetek HR részlegeit pedig komoly kihívások elé állítja, hogy hogyan birkózzanak meg a koronavírus okozta új helyzetekkel

Transzformáció a koronavírus terjedésének megfékezésére

A HBR cikkének szerzője szerint a szervezeteknek ki kell dolgozniuk egy teljesen új rotációs munkamenetrendet, ami remélhetőleg segít majd meggátolni a koronavírus fokozott terjedését. Sok cég életében ez teljes transzformációt igényel. Szervezetfejlesztői szempontból az előttünk álló időszak újabb izgalmas kihívásokat tartogat mind a szervezetvezetők, mind a fejlesztők, trénerek és a HR részleg számára is.

A teljes cikkért ide kattints!

Ha pedig szükséged lenne segítségre a saját szervezeteden belül megküzdeni a kihívásokkal, keress minket bizalommal!

Leave a comment

Felgyorsult változás, növekvő teljesítmény