A Danubius Grand Hotel Margit-sziget patinás folyosóin visszahangoznak a sietős léptek, a korai 7 óra ellenére. Dolgos kezek készülődés zajától hangos a terem.  Molinók, roll up-ok, zászlók, brossúrák csatasorban. Instrukció nélkül is proaktívan készül a csapat a hamarosan kezdődő Szakmai Fórumra.

A Borealis Consulting csapata ezen alkalommal a bizalom és siker elválaszthatatlan kapcsolatának amplitúdóit hivatott megvizsgálni. A rendezvény előtt Katona Melinda, csapatunk és a cég ügyvezetőjének anyai tanácsait követve gyorsan megreggelizünk. A regisztrált vendégek percre pontosan 8:30-kor érkezni kezdenek.

Ragyogó őszi napsütés aranyozza be az előadótermet és finomítja az amúgy is remek hangulatot még kellemesebbé, ezzel segítve az ismerkedő small talk beszélgetéseket a programkezdésig.

A csodás kilátás és lélekmelengető napsütés ellenére könnyen elfoglaljuk helyünket, kezdődhet a rendezvény.

Melinda nyitó beszédét megkezdve, meglepődve konstatálom, hogy még a legprofibb előadók is izgulnak egy ilyen volumenű rendezvény háziasszonyaként. Az izgalmat pár pillanat után felváltja a profizmus és a témafelvezetést, illetve az újdonságokkal kapcsolatos beszámolót követően, Kővári Adrienn veszi át a szót és számol be a csapat legfrissebb élményeiről, Európa legnagyobb HR szakmai kiállításáról. Ugyanis, ha valaki még nem tudná, a Borealis Consulting csapatát érte az a nagy megtiszteltetés, hogy a HEPA jóvoltából képviselhette a magyar piacot 9 másik magyar cég mellett Kölnben. De erről majd később mesélek még többet.

Adrienn remek előadását követi ezután „A kerekasztal beszélgetés” meghívott beszélgető partnereinkkel, ami a siker és az (ön)bizalom kapcsolatát járja körül.

Török Flóra Közösségépítő, az Egyesület az Inklúzióért társalapítója és társvezetője elmesélte, hogy számos mélypontot élt meg. Beavatott minket abba, hogy az életében a nehézségek, a felfoghatatlannak tűnő kihívások hogyan inspirálták és tették erősebbé, egyengették mind szakmai, mind édesanyai életútját a siker felé.

Kiss Gergelytől nem kellett kérdeznünk igazán, ő mesélt nekünk. Anekdotákat ismerhettünk meg az edzésre szaladó fiúról, akit elütött az autó, mégis időben megérkezett; a fiúról, akit el akartak téríteni a pályáról, sikertelenül, mert annyira erős volt az elhatározás és a hite önmagában.  Hallhattunk sikerért vívott küzdelmeiről és ezek árnyoldalairól, arról, hogy milyen belső és külső hatások tartották fenn önbizalmát, illetve zúzták porrá egy-egy csúfos vereség során. A fent-lent fázisok gyors váltakozásai, az élettörténet izgalmaiban könnyedén követték egymást, tudtunk inspirálódni belőle. Gergőt egész nap tudtuk volna hallgatni, és látszott, Ő is komfortzónán belül volt körünkben.

Nemes Réka, az első hazai csomagolásmentes üzlet, a „ne pazarolj, zero waste shop and cafe” egyik megálmodójának társával együtt bőven rendelkeznie kellett hittel és önbizalommal, egy olyan újdonság piacra bevezetésénél, melyre a társadalom, de leginkább a gazdaság még egyáltalán nem állt készen. Szerencsére azóta már mások is követték példájukat. Erről mesélt nekünk.  

A kialakult kötetlen beszélgetés csakhamar interaktívvá vált, a hallgatóság lelkesen kapcsolódott a témához. Az (ön)bizalom, önértékelés, öntudatosság és siker majd sikertelenség definícióit és környezetét közösen vizsgáltuk, egymást ösztönözve a felszólalásra.  

Nem riadtunk vissza attól sem, hogy egy interaktív online eszközzel vonjuk be a nézőket, megkérdeztük őket is a témával kapcsolatosan és láthattuk a kivetítőn, hogy mit gondolunk mi, mint alkalmi közösség. Így mindannyian az előadás részévé váltunk. Jól esett megállapítani, hogy sikerült elérni azt, – ami azt gondolom, a mai világban az egyik legnehezebb feladat- hogy megragadtuk a jelenlévők figyelmét és a telefonok is csak képek készítésére, vagy az online kérdések megválaszolására kerültek elő.

A beszélgetést követően egy kicsit jövőbe tekintettünk az új, digitális vállalati bizalommérő eszközünkkel a Trust Builder-rel. Végeztünk egy gyors közvélemény kutatást is, ami megerősített minket abban, hogy jó úton járunk a The Journey-vel.

A hivatalos program befejeztével sem szaladtak el az emberek, tovább folyt az ismerkedés, véleménycsere. A vendégek arcáról elégedettség és vitára készség volt leolvasható, beszélgetős sarkok alakultak ki. Mindenkiben maradt kérdés, merült fel megvitatandó.  „Beszélgettünk volna még, nagyon érdekelt a téma.” mondta a mellettem ülő HR vezető hölgy. Maximális egyetértésben fogyasztottuk a nap hátralevő kevésbé kikapcsolós részéhez a kávénkat.

Gyakran a legegyszerűbb fogalmaink a legkomplexebbek, ez ma is megerősítésre került. Sokszor az, amit a leginkább triviálisnak gondolunk a legkevésbé az valójában. Feltételezzük, hogy tudjuk, hogy a siker és (ön)bizalom kapcsolata milyen relációban vannak egymással….

Köszönjük, akik eljöttetek, akik most nem tudtak, Veletek legközelebb 2020 februárjában találkozunk!  


Pataki Nagy Éva

 

Felgyorsult változás, növekvő teljesítmény