Az életünk tele van változással, napi, havi, éves szinten- ráadásul a szakmai életünkben és a magánéletünkben egyaránt. Hogyan lehet segíteni ennek elviselésében, hogyan alkalmazkodjunk a folyamatos változáshoz, hogyan motiváljuk ebben a sokszor kaotikusnak tűnő helyzetben munkatársainkat és magunkat?

Változás- változáskommunikáció

A válasz nem könnyű, részben közösen, együtt keressük meg a lehetséges utakat, részben megnézünk működő változáskezelési modelleket, helyzeteket, melyek segítik elviselni a változást.

Mert változni és változtatni sokszor nem egyszerű, mégis szükségünk van rá.

Az életünk ráadásul tele van ellentétekkel,

Hogyan lehetséges kezelni a változást?

Biztos tippek, százszázalékos megoldások ugyan nincsenek, de az biztos, hogy a kommunikációnk fejleszthető és ennek segítségével sokkal kevesebb félreértéssel, konfliktussal tudjuk megélni a változásokat, ha figyelünk erre a képességünkre.

Mert a (üzleti) kommunikáció mindennek az alapja. Mindig használjuk, mindig élünk vele. Akkor is ha nem kommunikálunk, üzenetet küldünk kifelé a külvilágnak, egymásnak: nem vagyok itt, nem akarok részt venni benne, nem tetszik/nem érdekel.

Evvel meg tudjuk akasztani, elbizonytalanítani a másikat, miközben, akár empatikus befogadóként meg is hallgathatnánk, sőt bátoríthatnánk is, hátha mégis fontos az üzenete….

Legyünk nyitottak és építsünk vezetőként motiváló kommunikációs környezetet, tanuljuk meg pozitívan kommunikálni, akár a változást is. Mert lehet. Mert érdemes.

Szerző: Nyitrai Kata

Felgyorsult változás, növekvő teljesítmény